Program

Som inspiration, indeholder denne side information om programmet i 2017.

Med afsæt i ønsker og tilbagemeldinger, fra både deltagere og publikum, samt vore egne erfaringer, kan du her læse om rammerne for 2017-programmet, men se også den detaljerede “Øvelsesliste”, som kan findes under menuen “Publikationer”.

Generelt: Classic Military Show åbner dørene mandag 14. august, for deltagere og udstillere. De første dage, bruges primært til, at forberede udstillinger og områder, men der vil også være mulighed for at deltage i flere fælles aktiviteter. Som tidligere, vil der bl.a. være mulighed for, at afprøve de historiske køretøjer i terrænet, eventuelt ledsaget af militær køreinstruktør.

Et spændende temaindslag, som vil finde sted tirsdag eller onsdag, vil være et norsk bidrag, med film og orientering om den amerikanske 99th Infantry Battalion, som under 2. verdenskrig blev oprettet, bemandet næsten udelukkende med nordmænd og amerikanere af norsk herkomst. Læs evt. her http://www.ihistorie.no/?p=977 Nærmere følger…

Men i øvrigt, vil disse indledende dage byde på god tid til tilbagelænet lejrliv og hygge 🙂

Bemærkninger til de enkelte dage:

————————

Onsdag 16. august: Onsdag tilbydes udstillerne en (gratis) guidet sightseeing-tur i lokalområdet, bl.a. med information om den lokale modstandsbevægelse under 2. verdenskrig, nedkastningsområder, med videre. Turen gennemføres i deltagernes egne køretøjer, og forventes at starte fra Classic Military Shows udstillingsområde kl. 1600. Forventet varighed, ca. 3 timer. Forventet kørsel er ialt ca. 25 km. Selv for ret lokalkendte danske deltagere, garanterer vi, at man vil opleve nogle meget seværdige steder, som kun få kender til 🙂

————————

Torsdag 17. august: Som det primære fælles element denne dag, gennemføres et arrangement i Viborg by, hvor vi både vil lave lidt PR for Classic Military Show, men også kan tilbyde en oplevelse, for både deltagere og publikum. Kl. 1700-1900 samles vi i det rekreative område ved søerne, ved Borgvold kiosken, hvor Viborg Kommune velvilligt har indgået i, at vi må lave en lille udstilling med nogle deltageres historiske køretøjer. Vi forventer, i den forbindelse, at der også vil blive mulighed for, at opleve et par historiske “Schwimmwagen” amfibiekøretøjer, fra 2. verdenskrig, ude på søen. Så, besøg os også i Viborg, og få et par hyggelige timer, med familien og børnene

————————

Fredag 18. august ( gratis adgang for publikum fra 1000 – 2100 ): Denne dag vil Classic Military Show bl.a. blive besøgt af et stort antal soldater, fra forskellige militære garnisioner i regionen. Vi vil endvidere invitere udvalgte skoler og undervisningssteder.

Fra kl. 1000 – 1300, vil enheder fra bl.a. Ingeniørregimentet og Jydske Dragonregiment, demonstrere noget af Forsvarets materiel og køretøjer.

Som noget nyt, vil Classic Military Show om fredagen være åbent for publikum, helt frem til kl. 2100. Med større byer som Viborg, Silkeborg, Herning, Skive, Holstebro indenfor kort kørselsafstand, håber vi på mange besøgende, så kom i god tid, og sæt god tid af. Husk, at invitere dine venner med – og husk også ørepropper/høreværn, særligt til de små gæster.

Herunder udpluk af øvrige aktiviteter fredag – men orienter dig på opslag i selve udstillingsområderne, idet flere udstillere og grupper, på eget initiativ, har spændende indslag

 • Fremvisning af forskellige køretøjskategorier i arenaen – både hjulkøretøjer og pansrede bæltekøretøjer.
 •  Stor 2. verdenskrigs kampdemonstration i Arenaen.
 • Løs skydning med forskellige mortertyper, forladegeværer og sortkrudtskanoner.
 • “Modeopvisning” med demonstration af forskellige uniformstyper, fra bl.a. 1. verdenskrig
 • “Rekrutskole”, anno 1864, for de unge gæster, hos “Jydske Landsoldater”.
 • Mød Gardehusarregimentets hesteeskadron, og Den Kongelige Livgardes vagtkompagni.
 • Oplev en feltgudstjeneste.
 • Osv., osv..

Besøg vores “Café de Normandie”, for et glas, en kop, og en snack, eller grillen ved KFUM’s kiosk.

For publikum, vil der i løbet af dagen være indsat kontinuerlig gratis bustransport, mellem parkeringsområderne og Classic Military Shows udstillingsområde. Det er planen, at der om fredagen vil være indsat busser, fra kl. 1200-2100. Orienter dig også omkring kørselsvejledning, her på denne hjemmeside.

————————

Lørdag 19. august ( gratis adgang for publikum fra 0900 – 1800 ): De historiske miljøer er på fulde omdrejninger, og området vil summe af liv og aktiviteter.  Med større byer som Viborg, Silkeborg, Herning, Skive, Holstebro indenfor kort kørselsafstand, forventer vi endnu flere besøgende, så kom i god tid, og sæt god tid af. Husk, at invitere dine venner med – og husk også ørepropper/høreværn, særligt til de små gæster.

Herunder udpluk af forskellige aktiviteter lørdag – men orienter dig på opslag i selve udstillingsområderne, idet flere udstillere og grupper, på eget initiativ, har spændende indslag

 • Fremvisning af forskellige køretøjskategorier i arenaen – både hjulkøretøjer og pansrede bæltekøretøjer.
 •  Store 2. verdenskrigs kampdemonstrationer i Arenaen.
 • Løs skydning med forskellige mortertyper, forladegeværer og sortkrudtskanoner.
 • “Modeopvisning” med demonstration af forskellige uniformstyper, fra bl.a. 1. verdenskrig
 • “Rekrutskole”, anno 1864, for de unge gæster, hos “Jydske Landsoldater”.
 • Mød Gardehusarregimentets hesteeskadron, og Den Kongelige Livgardes vagtkompagni.
 • Osv., osv..

Besøg vores “Café de Normandie”, for et glas, en kop, eller en snack, og husk også, at besøge KFUM’s kiosk.

For publikum, vil der i løbet af dagen være indsat kontinuerlig gratis bustransport, mellem parkeringsområderne og Classic Military Shows udstillingsområde. Det er planen, at der om lørdagen vil være indsat busser, fra kl. 0900-1800. Orienter dig også omkring kørselsvejledning, her på denne hjemmeside.

————————

Søndag 20. august: Søndag tager vi os tid til, at vågne langsomt op, efter nogle hektiske dage, med aktiviteter og show. Der vil denne dag ikke være særlige arrangementer, for hverken udstillere eller publikum. De som har langt hjem, går vel i gang med, at rydde op, pakke ned, sige farvel og på gensyn, og starter på hjemrejsen. I arrangørgruppen, begynder vi så småt med forberedelserne til at bryde lejren ned, og afslutte Classic Military Show 2017.